All A-Box X Airish Cosmetics Make Up Look

by - October 30, 2018

All A-Box X Airish Cosmetics Make Up Look. Good day everyone. Dah hujung bulan 10 dah uolls. Cepatnya masa berlalu kan. So, girls untuk bulan 10 ni, dah berapa banyak barang makeup yang korang beli, try and test? Surely tak terbilang kan, sebab banyak giler sale! Jom sharing with me, your favorite? Shad memang agak happening sebab dapat try Airish Cosmetics yang didatangkan khas dalam All A-Box dari All A-Box Malaysia. Bulan lepas Shad ada up entry tentang All A-Box [link here], jemput baca ya. Thank you All A-Box. So, harini Shad nak share pengalaman menggunakan produk makeup dari Airish Cosmetics.


Airish Cosmetics
Kalau anda baca entry lepas Shad berkaitan All A-Box, ada shad mention the brand story. Sejak 2016 lagi, Airish Cosmetics sudah mengeluarkan beberapa produk makeup asas 100% keluaran dari Korea antaranya cushion foundation, compact powder, eyeliner, mascara, blusher dan bakal keluar dengan produk baru iaitu lipstick. Pernah menggunakan selebriti seperti Neelofa dan terkini adalah Shiha Zikir sebagai duta mereka. Gabungan unik di antara elemen fashion bersama produk kosmetik ini menyerlahkan lagi Airish Cosmetics.

Glowy Cushion Foundation

Glowy Cushion Foundation (RM89)/ 13g
Cushion compact/ cushion foundation ini merupakan the biggest beauty trend dari South Korea. Mula diperkenalkan sejak 2016, cushion foundation mempunyai peminatya tersendiri. Kusyen padat dengan konsep portable ini didatangkan dengan aplicator tersendiri untuk setiap application/ pemakaian. Glow Cushion Foundation dari Airish Cosmetics ini adalah liquid foundation jenis water based dan berfungsi sebagai lapisan utama bagi menyegarkan kulit wajah. Cushion foundation ini mempunyai SPF 50/PA+++ yang mampu melindungi kulit wajah dari sinaran matahari. Mempunyai 2 kod iaitu Natural White dan Natural Beige.


From the packaging, memang sangat kemas dan elegen dengan warna hitam. Sponge dia best, lembut dan mudah nak blend foundation dekat kulit. Yang Shad ada ni kod Natural Beige, memang sesuai dengan tona kulit shad, warm undertone. Dari segi coverage, sheer to medium coverage sesuai untuk yang nak natural effect. Dan kalau nak lagi tebal boleh apply lebih (buildable coverage). Shad dah try pakai, kalau nak tutup uneven skin tone dan parut jerawat yang sederhana, memang perfect. Kalau untuk parut jerawat tebal (terang & jelas) tu, still nampak samar-samar lepas apply this Glowy Cushion Foundation. Boleh cover dengan concealer dulu parut jelas tu, then apply this Glowy Cushion Foundation. Part best, sekata cantik je bila apply this cushion.

Dari segi kemasan terakhir, muka nampak lebih fresh dan tona lebih sekata. Lagi satu, Shad suka foundation ni sebab dia bagi effect sedikit glowy dan fresh dan tak berminyak after few hours. No feeling melekit-melekit. Kulit pun rasa hydrated, tak keringkan kulit. Description dari website, foundation ni sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit jenis sensitif. Bau dia pun best.

Kalau korang cari cushion foundation yang natural look effect with a subtle glow and fresh finish, hydrate to the skin, boleh try Glow Cushion Foundation. Dengan adanya SPF50, it is a nice convenient cushion.

Beauteous Compact Powder

Beauteous Compact Powder (RM59)/ 13g
Can I say, hampir semua wanita ada compact powder? Yes! Benda essential dalam handbag kita kan. Mudah dan cepat untuk touch up anytime anywhere gitu. Beauteous Compact Powder dari Airish Cosmetics ini memberi kesan flawless yang natural dan ringan (weightless feel) apabila dipakai terutamanya selelah dipakai selepas memakai cushion foundation.

Powder ni blend very nice dekat kulit dan ada a bit effect shimmery (bersinar) dan matte finish lepas pemakaian. Shad suka formulation compact powder ni, bila apply dia serap minyak dan ianya bagus untuk kawalan minyak dalam jangka masa panjang (long-lasting shine control). So bila dah tengah hari, rasa macam makeup macam dah dull and kulit especially bahagian T-zone nak oily tu, cepat-cepat apply this Beauteous Compact Powder. Ia juga didatangkan khas dengan perlindungan UVB dan SPF 27++ dan mempunyai 2 kod iaitu Light Beige dan Medium Beige. Got mine in Medium Beige.


Compact powder ni boleh di pakai terus lepas skincare routine ataupun boleh apply after foundation layer. Kalau korang kulit jenis kering macam Shad, dan nak pakai this compact powder alone (means withouh foundation ect) better untuk hydrate kulit secukupnya sebelum apply compact powder untuk kemasan yang lebih sempurna, tak nak nampak cakey. Sama juga kalau compact powder lain pun, they are powdery, and jenis dry skin, you know what you should do right?

For a quick and convenient on-the-go coverage, go for Beauteous Compact Powder. Comes with SPF dan UVB protection, good shine control, nice shimmery and pearlescent effect. Has a nice packaging too.

Fancy Lady Blusher
Fancy Lady Blusher (RM39)
Fancy Lady Blusher merupakan blusher dengan warna intrend yang sesuai digunakan untuk makeup harian. Penggunaan yang sangat mudah, apply dekat bahagian tulang pipi samada menggunakan jari atau berus/ brush untuk naikkan seri di wajah. Fancy Lady Blusher ada 2 kod iaitu ROSE dan PEACH. Shad punya ni kod Rose. Fresh color. Tak terang sangat, tak pudar sangat, just nice. Pigment color sederhana sesuai dengan fungsinya sebagai blusher.

Packaging sangat cute, slim, dan product nicely terletak. Tekstur blusher hybrid cream to powder formula sebab Shad perasan blusher ni ia tak mudah nak crack. Blusher ni hasilkan silky texture -lembut mcm sutera, lightweight texture -ringan, mudah lekat dan blend well on makeup-ready-skin. Shad apply pakai jari je.  


Dah letak blusher, baru la nampak lebih berseri sikit muka I. Blusher shade ni match sangat dengan tona kulit Shad. If you're looking for blusher yang mudah nak apply, tak complicated, subtle blending, natural flush, boleh try Fancy Lady Blusher. Perasan tak, dia macam ada silau-silau cahaya sikit dekat atas pipi I? Apa-apa pun, Shad suka blusher ni.

Lashes De Vagary Mascara

Lashes De Vagary Mascara (RM49)
Last step untuk basic makeup look Shad harini ialah mascara. Dari mata turun ke hati, so mata kenalah kita hias jugak, gitew. Lashes De Vagary mascara ini sangat smooth dan ringan -lightweight apabila dipakai. Ianya water-proof -kalis air, so kalau hujan ke, masih selamat makeup bahagian mata kita. Ia berfungsi untuk menebalkan bulu mata, memanjangkan bulu mata serta merta dan paling penting senang untuk dicuci tanpa meninggalkan kesan hitam dibawah mata. 

Bulu mata nampak lebih tebal lepas apply Lashes De Vagary Mascara. Shad suka dia punya texture, non-sticky clear gel formula yang smooth, buat bulu mata nampak soft-natural je bila pakai, hampir tiada flakes, clumps or smudges. I like it so much! Selalu tu kalau pakai mascara, nak jadi comot je, pastu kadang-kadang macam berketul-ketul, sangat tak suka. Tapi, Lashes De Vagary Mascara ni best. Nak removes pun mudah. Pakai air dengan sabun. Shad pakai makeup remover, mudah je nak cuci mascara ni.

Kalau korang cari mascara yang senang nak cuci, effect soft natural looking lashes, boleh try this Lashes De Vagary Mascara. Juga sesuai untuk sensitive eyes dan pemakai contact lens.

Blacky Bold Eyeliner (RM39) - not pictured
Mampu menghasilkan mata yang galak kerana lid mudah digunakan. Eyeliner ini juga sesuai untuk mereka yang mempunyaim mata sensitif dan pengguna kanta lekap (contact lens).


So complete simple makeup look Shad hari ni menggunakan Airish Cosmetics. 4 product yang diguna Glowy Cushion Foundation (Natural Beige), Beauteous Compact Powder (Medium Beige), Fancy Lady Blusher (Rose) dan Lashes De Vagary Mascara. Additional: Eyebrow - Etude House Drawing Eye Brow New Color (Deep Brown), Lips - Ephyra Lips (Scarlet Plum).

Overall, mostly Shad suka product dari Airish Cosmetics sebab Shad suka makeup yang natural, simple and fresh. Sorry, I makeup tak cantik, seriously level kepandaian pakai mekap Shad tu rasanya tahap 2 kot kalau nak bagi skala 1 - 10 (paling pandai). Korang yang pandai makeup sure lagi lawa punyalah. Kalau korang nak try makeup product dari Airish Cosmetics boleh terus ke website All A-Box (ada special price plus limited edition box yang cute and cantik!) atau berhubung terus dengan CS ye. Thank you for reading pretty!

All A-Box
Website: www.allaboxmy.com
Instagram: Theboxaboutall

Airish 
Instagram: airishmalaysia
Customer Service: +60192222696 (untuk pesanan)

You May Also Like

6 Comment

  1. Ewahh. Cantiknya dia makeup guna airish ni. Hehee . Tgok produk2 dia leh thn banyak. Kaki makeup mcm wawa ni jd rmbg mata tgok..hahah

    ReplyDelete
  2. wah.. makeup yang packaging nya all black.. menarik.. macam best je kan.. suka pulsk TB tengok

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak shopping barang mekap. Kalau la ada yang hadiahkn sekotak cmni, bestnya..

    ReplyDelete
  4. suka design packaging dia...hitam putih je...tapi still nmpk elegen kan...ouhhh...blusher dia nmpk menawan...tak over sgt

    ReplyDelete
  5. Comel sangat shad pakai mekap up ni nampak lain sangat.. Kalau beli satu set produk ni berapa eh..

    ReplyDelete
  6. Jacks or Better Video Poker additionally presents a RTP of approximately 99%. Roulette’s outdoors bets have a RTP of approximately 48%. JackpotCity’s games are cell pleasant, secure on any system and embody all the most recent arrivals and a rising number of 토토사이트 classic favourites.

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You